De Meelfabriek

Ameide

" We kiezen voor een passende en haalbare invulling."

Waar nu de leegstaande meelfabriek van Ranks Meel in het centrum van Ameide staat, worden woningen gerealiseerd. Dat zijn de plannen van projectontwikkelaar De Waard Ontwikkeling BV, een samenwerking van Van den Heuvel Ontwikkeling & Beheer BV en Adcim BV.

De fabriek is al tientallen jaren een beeldbepalend pand in Ameide, maar staat alweer enige tijd leeg. Via Gerco den Oudsten van Hofstede Makelaardij kwam Edwin van den Heuvel, projectontwikkelaar van De Waard Ontwikkeling BV uit Langerak op het spoor van deze mogelijkheid om een woningbouwproject te ontwikkelen. "Daar ben ik op afgegaan en binnen twee maanden hadden we het pand gekocht", vertelt Van den Heuvel.

Hoewel er de mogelijkheid is om op deze locatie hoogbouw te realiseren, kiest De Waard Ontwikkeling daar niet voor. Als er groen licht komt voor de plannen, gaat de meelfabriek tegen de grond. "Bij de herontwikkeling hebben we de keuze gemaakt voor huizen die passen in de historische omgeving, de schaal en de uitstraling van de Dam en de Prinsengracht."
Het gaat om een terrein van 2.700 vierkante meter. Deels wordt dat bebouwd, maar ook is er voldoende ruimte voor tuinen achter de woningen. "Dat hoor je niet vaak van een projectontwikkelaar, maar we hebben ernaar gestreefd om juist met minder bebouwing, dan de huidige fabriek, tot een passende en haalbare invulling van het plangebied te komen. Voor ons is heel belangrijk dat het gedragen wordt door de omgeving en dat het past in Ameide, alsof het er altijd al zo heeft gestaan. Kopers krijgen als het aan ons ligt veel inbreng in de realisatie van hun woning, consumentgerichte ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel."

De bedoeling is de plannen voor de zomer 2017 te presenteren aan de omgeving. De schetsen liggen momenteel al bij het gemeentebestuur. "Het gebouw zelf blijft voorlopig staan. Als alles meezit kunnen we 2018 aan de slag gaan met realisatie van dit nieuwbouwproject."

© De Waard Ontwikkeling